Gezocht! Vlaamse Jeugdraad zoekt internationale jongerenvertegenwoordigers

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en heb je grote interesse in wat er voor kinderen en jongeren gebeurt in de wereld? Zin om de stem van kinderen, jongeren en hun organisaties te vertegenwoordigen binnen Europa of de Verenigde Naties?
Dan is de Vlaamse Jeugdraad naar jou op zoek!

Drie vertegenwoordigers gezocht

De Vlaamse Jeugdraad zoekt drie nieuwe internationale jongerenvertegenwoordigers voor de Europese Unie (EU) en de Verenigde Naties (VN). Heb je grote interesse in Europees jeugdbeleid, duurzame ontwikkeling of jeugdzaken op VN niveau en ben je bereid om je hier vol enthousiasme voor in te zetten? Wil jij twee jaar lang de belangen van Vlaamse kinderen en jongeren bij de EU of de VN verdedigen en jongeren daarover informeren en betrekken in je activiteiten?

Stel je kandidaat!

Dan is dit jouw kans om je kandidaat te stellen voor één van de drie mandaten. De deadline voor het kandidatenformulier is vrijdag 28 februari, 23u59.

🔎 Wil je, vooraleer je je kandidaat stelt, graag weten hoe het kandidatenformulier eruit ziet en welke vragen je zal moeten beantwoorden?  Lees hier al even alle vragen na.

🔎 Twijfel je nog en wil je eerst nog wat meer informatie over de mandaten van de internationale jongerenvertegenwoordigers? De Vlaamse Jeugdraad organiseerde daarvoor twee infosessies. Je kan ze hier herbekijken.

VN-Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling

De Vlaamse Jeugdraad mag elk jaar een VN-jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar een belangrijke internationale conferentie. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse klimaatconferentie (COP) of het VN-platform voor duurzame ontwikkeling (HLPF). De VN-Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling krijgt een plekje binnen de officiële Belgische delegatie en kan zo, samen met de Franstalige jongerenvertegenwoordiger, de signalen van jongeren op de agenda zetten.
>> Bekijk hier het volledige profiel van de VN-Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling.

VN-Jongerenvertegenwoordiger Jeugd

De Vlaamse Jeugdraad mag ook dit najaar een VN-jongerenvertegenwoordiger afvaardigen naar een belangrijke VN-top waar jeugdbeleid op de agenda staat. De VN-Jongerenvertegenwoordiger Jeugd heeft een plekje binnen de officiële Belgische delegatie en neemt samen met de Franstalige jongerenvertegenwoordiger deel aan discussies rond internationaal jeugdbeleid: bijvoorbeeld jongerenrechten, diversiteit, jeugdwerkloosheid en participatie.
>> Bekijk hier het volledige profiel van de VN-Jongerenvertegenwoordiger Jeugd.

Europees Jongerenvertegenwoordiger

De Europees Jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse jeugdraad vertegenwoordigt alle Vlaamse kinderen en jongeren op Europees niveau en neemt deel aan de bijeenkomsten van het Europees Jeugdforum. Die Europese koepel van de Vlaamse Jeugdraad vertegenwoordigt de Jeugdraden en Internationale Jeugdorganisaties over heel Europa.
>> Bekijk hier het volledige profiel van de Europees Jongerenvertegenwoordiger.

🔎 Interesse? Alle informatie en meer vind je op de website van de Vlaamse Jeugdraad.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.