Gezocht! Campagne Wederzijds Respect zoekt jeugdwerkers

Ben jij vrij op woensdagnamiddag 25 mei en heb je zin om vanuit je ervaring als jongerenvertegenwoordiger mee je schouders te zetten onder de campagne Wederzijds Respect en om samen met burgers en vertegenwoordigers van veiligheidsprofessionals in dialoog te gaan in de inspirerende setting van het Atomium? Lees dan zeker verder!

Waarom heeft de campagne jou nodig?

Na een succesvolle lancering vorig jaar zit de campagne Wederzijds Respect dit jaar in een nieuwe fase!

Met de publicatie van de brochure ‘Ken je de veiligheidsberoepen?’ en een breed gedeelde sociale mediacampagne van oog-in-ooggesprekken waarin enkele burgers en veiligheidsprofessionals hun ervaringen deelden, zijn al een paar belangrijke stappen gezet in een wederzijdse toenadering.

Om deze dialoog gaande te houden en naar een hoger niveau te tillen, organiseert de ADVP samen met haar partners een conferentie waarbij zowel burgers als veiligheidsprofessionals aanwezig zullen zijn.

In het eerste deel wordt een korte quiz gehouden over de taken en verantwoordelijkheden van de veiligheidsberoepen. De antwoorden worden daarna toegelicht door professionals. Vervolgens gaan de deelnemende burgers en veiligheidsprofessionals tijdens rondetafelgesprekken over een aantal thema’s dieper in discussie en delen ze persoonlijke ervaringen met elkaar. 

Wij zijn op zoek naar jongerenvertegenwoordigers die met hun kennis en ervaring aan deze dag willen deelnemen en zo willen helpen de kloof tussen de veiligheidsberoepen en de burger te verkleinen. Jongerenvertegenwoordigers kunnen ook professionals zijn, zoals straathoekwerkers, jeugdwerkers en jeugdopbouwwerkers die de stem van de jongeren doen weerklinken.

Wat wordt van jou verwacht?
  • Je bent aanwezig op de conferentie van 12u30 tot minstens 18u.
  • Je neemt samen met alle andere deelnemers deel aan de quiz in het eerste deel van de conferentie.
  • Samen met drie andere burgers en vier veiligheidsprofessionals neem je in het tweede deel van de conferentie deel aan gemodereerde rondetafelgesprekken over drie vooraf bepaalde thema’s en wissel je ervaringen. De thema’s zijn erkennen en herkennen (contactmomenten), sociale media en klachten en felicitaties.
Wat biedt de campagne jou?
  • Vooraf word je door ons gebrieft over de thematieken die aan bod zullen komen tijdens de rondetafelgesprekken.
  • Je neemt deel aan de conferentie in het unieke en inspirerende kader van het Atomium.
  • Voor de conferentie word je uitgenodigd voor een receptie die ook in het Atomium zal plaatsvinden.
  • Je zet mee je schouders onder de campagne #WederzijdsRespect die hoog op de politieke agenda staat en die reeds uitgebreid in de (sociale) media aan bod is gekomen.

🔎 Interesse? Registreer je dan hier!

🔎 Nog vragen? Contacteer de dienst Veiligheid en Preventie via visara.selimi@ibz.be

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.