Get up, stand up, Voxpop! Bekijk de Voxpop voor de Studiedag Politiserend werken

Op 28 april vond onze Studiedag Politiserend werken plaats in Gent. Professionals en studenten, jeugdwerkers en onderzoekers, ze kwamen allemaal samen om politiserend aan de slag te gaan met signalen en noden van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties. Maar welke signalen geven zij? De beste manier om dat te weten te komen, is door te luisteren. Kinderen en jongeren zijn experten in hun leven en leefwereld. Verandering kan pas iets betekenen als kinderen en jongeren ons tonen wát er moet veranderen.

Vanuit die opvatting ging Uit De Marge vzw op bezoek bij verschillende jeugdwerkingen. De sterke stemmen die we daar hoorden, brachten we samen in onze Voxpop die de studiedag inleidde.
👇 Bekijk hieronder de volledige Voxpop en de teasers!

Teaser 1 – Veiligheid en vertrouwen

Get up, stand up, listen up! Politiserend werken begint bij vertrouwen! Op onze Studiedag Politiserend werken hadden we het over de kracht van vertrouwen, hoe we vertrouwen krijgen en hoe we het geven.

Teaser 2 – Jongeren leiden de weg

Get up, stand up, mix it up! Politiserend werken is streven naar verandering. Op onze Studiedag Politiserend werken vroegen we ons af wát er veranderd moet worden. Kinderen en jongeren wijzen de weg.

Teaser 3 – Doen en luisteren

Get up, stand up, go for it! Politiserend werken is doen en luisteren! Op onze Studiedag Politiserend werken luisterden we naar elkaar en naar de stem van kinderen en jongeren. Vandaag zijn we klaar om te strijden voor een rechtvaardige samenleving.

Voxpop

Get up, stand up, keep it up! Politiserend werken is altijd blijven streven naar een rechtvaardige maatschappij waarin alle kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn. Onze studiedag Politiserend werken zit erop, maar dit is pas het begin van onze strijd voor verandering!

🔎 Bekijk onze volledige Voxpop en laat je inspireren!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.