#FrictieFest. Wanneer polarisatie verrijkt, niet bedreigt

Woelige tijden zorgen voor uitgesproken meningen en verdeeldheid. Maar frictie geeft ook energie! Het is alleen geen evidentie om die op een constructieve manier in te zetten in je werkomgeving. Om polarisatie verrijkend te laten werken, moeten we ons verschillende vragen stellen. Hoe werkt polarisatie? Hoe ga je om met online haat? Wat is de impact van woord en beeld op minderheidsgroepen? Wanneer wordt wij-zij gevaarlijk? Wat ervaar je zelf? Hoe reageer jij?

Avansa Oost-Brabant gelooft dat frictie een prima motor voor verandering kan zijn en dat we er baat bij hebben om te bouwen aan een samenleving die vertrekt vanuit de evidentie (en dus de acceptatie) van het (menings)verschil. Ook als dat niet de gemakkelijkste weg is.

Daarom organiseert Avansa op dinsdag 7 en woensdag 8 juni #FRICTIEFEST! Tijdens deze studietweedaagse over polarisatie ontdek je samen met experts hoe polarisering kan verrijken!

De tweedaagse start met een vormingsdag op dinsdag 7 juni, waar polarisatie-experts tips, tricks, inhoud en methodieken zullen delen.
Tijdens de co-creatieve dag op woensdag 8 juni wordt er op zoek gegaan naar mogelijke gezamenlijke initiatieven in Oost-Brabant.

PRAKTISCH

Datum: dinsdag 7 juni 2022
Locatie: CC Het Gasthuis, Gasthuisstraat 22, 3200 Aarschot
Begeleiding: Avansa i.s.m. experts van het Hannah Arendt Instituut en Kazerne Dossin en experten zoals Jihad Van Puymbroeck, Jef Raeymaekers, Karen De KegelLeen SchelfoutWim ErkelboutLies Sacré en Tinne Syen.
Inschrijving: € 50 (all in). Neem je ook deel aan de co-creatieve dag, dan stort Avansa 50% terug voor jouw creatieve bijdrage!

Meer weten en inschrijven? Het volledige programma vind je hier!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.