Fietsfabriek geopend in Denderleeuw

In Denderleeuw openden we in april De Fietsfabriek. Kinderen en jongeren tot 25 jaar kunnen voortaan hun fiets herstellen in de garage van het Koetshuis in de Stationsstraat. Samen met vrijwilligers leer je er technische vaardigheden en heb je opnieuw een veilige fiets.

De Fietsfabriek kwam er op initiatief van onze jeugdopbouwwerkster Dorien Schouppe, met steun van de Koning Boudewijnstichting, het OCMW en de gemeente. “Het project is ontstaan vanuit de noden en signalen van kinderen en jongeren die met een slechte of niet goed aangepaste fiets reden of helemaal geen fiets hadden”, legt Dorien uit. “We willen hen met dit initiatief een duwtje in de rug geven.”

Voor veel jongeren is de drempel om naar een fietsenwinkel te gaan te hoog. De Fietsfabriek biedt hen een alternatief waar ze zelf aan hun fiets kunnen sleutelen en herstellen. Ze betalen vervolgens alleen voor de gebruikte materialen. Voor kinderen die geen fiets hebben, wordt een fiets gezocht die ze vervolgens zelf met hulp van anderen in orde kunnen brengen. “Nadien mogen ze hem, na registratie, voor een kleine prijs naar huis nemen”, vertelt Dorien.

Dorien wil alvast de Fietsfabriek verder uitbouwen zodat het iets van de jongeren zelf wordt waar ze in de toekomst kunnen meedraaien als vrijwilligers. 

In de media

Lees hier het artikel dat Het Nieuwsblad publiceerde.

Ook Katja Retsin bracht met TV Oost een bezoek aan onze Fietsfabriek in Denderleeuw en interviewde Dorien over het initiatief. Bekijk hier het nieuwsitem.

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.