Fabota goes Bar Berlin

Op vrijdag 3 januari namen de kinderen van Kinderwerking Fabota de Leuvense koffiebar Bar Berlin over. De dagopbrengst van maar liefst 700 euro gaat ook dit jaar naar het goede doel en hun spaarpotje voor daguitstappen doorheen het jaar.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar namen de kinderen van Fabota ook dit jaar het roer van Bar Berlin over. “Suheyla, de uitbaatster van Bar Berlin, heeft 8 jaar in onze kinderwerking gewerkt. Ze draagt onze werking en de kinderen nog steeds een heel warm hart toe. Vorig jaar is het idee ontstaan bij een koffie in Bar Berlin”, schetst Jaak Seminck van Kinderwerking Fabota.

Niet alleen voor Suheyla – die het leuk vindt om die jonge, onstuimige energie van de jongeren te voelen – maar ook voor de kinderen was het een erg fijne ervaring. Ze deden dan ook bijna al het werk: van de afwas en de kassa tot de bestellingen opnemen en rondbrengen.

Opbrengst

De dagopbrengst van 700 euro gaat enerzijds naar de spaarpot voor activiteiten, maar ook naar het goede doel. Zo kozen de kinderen dit jaar drie organisaties: Kom op tegen Kanker, Team Trees en het WWF.

Tijdens de vakantie gaan de kinderen van Fabota telkens één keer per week op uitstap. “Deze uitstappen kunnen van alles zijn,” vertelt Jaak, “naar een leuk zwembad gaan, schaatsen, een museumbezoek, een zoektocht in een voor hen onbekende stad, een dagje naar zee, een dag in het bos,  een klimparcours in de Ardennen, … Momenteel willen ze graag eens naar een trampolinepark of naar een klimmuur.”

Foto’s (c) Kinderwerking Fabota

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.