Educatief project om etnisch profileren bespreekbaar te maken

Het platform Stop etnisch profileren lanceert een educatief project om etnisch profileren bespreekbaar te maken. In de klas, in je jeugdwerking, … het pakket biedt handige tools om in gesprek te gaan met jongeren.

De kortfilm ‘Bad Apples’ is een educatief project van het platform Stop Etnisch profileren en is een handige manier om etnisch profileren bespreekbaar te maken. In het lespakket, bedoeld voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs, vinden leerkrachten, jeugdwerkers, … de nodige omkadering om met het thema aan den slag te gaan. Aan de hand van een onderzoek en een stellingenspel gekoppeld aan de kortfilm, komen jongeren meer te weten over hun rechten wanneer ze in aanraking komen met etnisch profileren door de Belgische politie.

Het lespakket is te downloaden in het Nederlands en het Frans via onderstaande link en neemt ongeveer 2 uur in beslag.


Achtergrond

Al het materiaal, de kortfilm en meer informatie over etnisch profileren vind je alvast op de website van het platform Stop Etnisch Profileren.

De campagne ‘Niet Normaal?! – Stop Etnisch Profileren’ verenigt zeven Belgische mensenrechten-, jeugdwerk- en anti-discriminatieorganisaties en activist Yassine Boubout tegen etnisch profileren door de Belgische politie. Uit De Marge vzw is één van de leden van het platform.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.