Ecoworkshops voor kinderen en jongeren

Werk je met kinderen of jongeren? Wil je graag leren hoe je spelenderwijs natuur- en milieuthema’s kunt aanbrengen bij jouw doelgroep? Dan hebben wij een niet te missen kans voor jou! Organiseer samen met GoodPlanet een workshop rond natuurbeleving of duurzame voeding.

Verso heeft in samenwerking met GoodPlanet 2 vormingen uitgewerkt: een workshop natuurbeleving en een workshop voeding. We gaan samen met jouw groep meteen een leuke activiteit opzetten: je groep heeft een fijne belevingsactiviteit en jij leert hoe je ecologische thema’s kunt integreren in je werking. 

INHOUD

Workshop Natuurbeleving

Tijdens deze activiteit gaan kinderen/jongeren al spelend leren in en met de natuur. Spelen en leren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De verschillende rollen die een begeleider hier kunnen aannemen zijn ook van groot belang (stimuleren, participeren, observeren, complimenteren,…).

Workshop Voeding

Kinderen al experimenterend laten ontdekken wat gezond eten is. Daarvoor roepen we deze workshop ‘van veld tot bord’ in het leven. 
Al doende ontdekken we nieuwe smaken en onbekende alternatieven terwijl we het plezier van samen eten in levende lijve meemaken. Naast het “doen” bekijken we ook samen de impact van voeding op ons milieu en onze levenskwaliteit.  
De workshop toont iedereen de rijkdom van het contact met de aarde en het verband met het behoud van de natuur en biodiversiteit. Een mooie stap naar duurzame en groene voeding. 

PRAKTISCH

De workshops worden georganiseerd tussen februari en augustus 2023, maar het aantal slots is beperkt.
De inschrijvingsperiode sluit af op 28 februari.  

MEER INFO & INSCHRIJVEN via deze link.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.