Dromen van een kindvriendelijker Dendermonde

Tientallen kinderen tussen acht en twaalf jaar verzamelden vorige week woensdag in de Dendermondse bibliotheek voor de tweede editie van de Droomdag. Samen met verschillende stadsambtenaren gingen ze aan de slag om hun ideeën uit te werken.

De Droomdag is een initiatief van de jeugddienst en het stadsbestuur van Dendermonde. Het is een groot inspraakmoment voor kinderen in het kader van Kindvriendelijk Dendermonde. Kinderen tussen 8 en 12 jaar gingen vorige week in gesprek met verschillende stadsambtenaren en dachten samen na over thema’s zoals spelen in het groen, musea, een kindvriendelijke bibliotheek, cultuur en evenementen op kindermaat, maar ook sport en veiligheid in het verkeer. De ultieme kans dus voor kinderen om hun dromen en ideeën voor een leukere en kindvriendelijkere stad mee vorm te geven.

Ook onze jeugdopbouwwerkster Marlies was samen met enkele kinderen aanwezig op de Droomdag. Ze focusten zich voornamelijk op de thema’s ‘spelen in het groen’ en ‘sport’. “Er waren enkele heel toffe ideeën, waaronder een warmer zwembad en een trampolinepark in Dendermonde”, vertelt Marlies. “Samen met de stadsambtenaar van de dienst Groen speelden we een participatiespel waarbij de kinderen van een leeg grasveld een speelplein mochten maken en vervolgens vertelden welke speeltoestellen ze graag willen en welke andere zaken ze belangrijk vinden op een speelplein.”

De stadsdienst, maar ook de kindergemeenteraad, gaan nu verder aan de slag met de ideeën van de kinderen om op die manier tot concrete resultaten te komen en zoveel mogelijk dromen te realiseren.

Foto’s (c) Jeugddienst Dendermonde

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.