Luisterverhaal | De Geraardsbergse wijk Overpoort: van speelpleinwerking tot warme buurt

In dit luisterverhaal van Iedereen Verdient Vakantie laat onze jeugdopbouwwerker Samuel je samen met enkele jongeren en buurtbewoonster Anne kennismaken met de Geraardsbergse wijk Overpoort. Ze getuigen over hoe de buurt veranderde door samen aan de slag te gaan. Tot enkele jaren geleden was er niet veel te doen in de wijk. Het speelpleintje werd vernield, buurtbewoners kenden elkaar nauwelijks en kinderen speelden er amper buiten.

“Ik ben al tien jaar als jeugdopbouwwerker actief in Geraardsbergen en krijg al jaren het signaal dat er hier in de wijk wel iets mag gebeuren. De kinderen missen hier heel wat qua spelaanbod en ze geraken ook niet op het speelplein van de stad.”

Jeugdopbouwwerker Samuel (Uit De Marge vzw)

Samen met buurtbewoonster Anne zette onze jeugdopbouwwerker Samuel een speelpleinwerking op en zagen ze de wijk veranderen. “We stimuleren de hele buurt door met ieders kwaliteiten aan de slag te gaan”, aldus buurtbewoonster en initiatiefneemster Anne.

“En toen kwam die middag. Ik vergeet nooit dat beeld. De zomer was al een eind opgeschoten en we waren al een paar weken bezig met een dagelijkse speelpleinwerking. Ik kwam aan in de wijk en overal zag ik uitgelaten kinderen, volop plezier makend met waterpistolen. Er waren ook ouders en oudere bewoners uit de buurt, sommigen waren met elkaar aan het dollen. Op een stukje gras aan de zijkant zaten broers en zussen van de kinderen te picknicken, en wat verder: een paar andere jongeren, aan het praten en aan het genieten van de zon.”

Jeugdopbouwwerker Samuel (Uit De Marge vzw)

Lees hier een korte getuigenis van Samuel en beluister hieronder het volledige verhaal.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.