Hoofdanimatorcursus

WIE?

Voor jongeren vanaf 16 jaar die als hoofdanimator aan de slag willen met kinderen of jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Deze cursus levert de basis voor het attest ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’. Deelnemers beschikken over een attest ‘animator in het jeugdwerk’ of minstens 100 uur ervaring in het jeugdwerk.

WAT?

Deze cursus stoomt jongeren vanaf 16 jaar klaar tot hoofdanimator. In een praktijkgericht traject leren en oefenen deelnemers met groepen aan de slag te gaan, grote spelen te plannen en in elkaar te steken en eveneens animatoren te begeleiden en coachen.
In de cursus staan we stil bij de achtergrond van de kinderen en jongeren met wie we zullen werken. We reflecteren over onze eigen begeleidersstijl met de focus op werken met groepen en coachen van animatoren. Hoe sta je voor een groep? Hoe krijg je de groep mee? Hoe zorg je voor een optimale afstemming en samenwerking in het animatorenteam? We gaan ook dieper in op de thema’s conflictbeheersing en omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

(c) Uit De Marge vzw

Na 50 uur cursus trekken de deelnemers naar huis met een rugzak vol nuttige inzichten, praktische vaardigheden en een gepaste houding om te werken met (maatschappelijk kwetsbare) kinderen, jongeren en animatoren. Wie na de cursus ook nog eens met succes 50 uren stage loopt, krijgt het attest ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’. Indien nodig helpt Uit De Marge vzw graag een stageplek te vinden.

HOEVEEL kost dat?

Om het attest animator, hoofdanimator of instructeur te behalen, geldt dat er een cursus van 50 uur, een stage van 50 uur volbracht moet worden. 
Je kiest zelf wat je voor een cursus betaalt: €60 (sociaal tarief), €125 (normaal tarief waarmee we uit de kosten geraken) of €190 (solidariteitsprijs om jongeren die het moeilijk hebben te steunen). Een deel kan je nadien door je gemeente terugbetaald krijgen.

WAAR en WANNEER is de volgende hoofdanimatorcursus?

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt voor elke cursus!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.