WAT?
In deze cursus verdiepen we ons in de maatschappelijke positie van onze doelgroepen en de consequenties voor de werkvloer.
Welke doelstellingen streef je na? Hoe organiseer je de werking doelmatig? We zoeken samen naar manieren om onze signaalfunctie op te nemen en op te komen voor de belangen van onze doelgroepen. Hoe kunnen we het beleid beïnvloeden? Hoe herkennen we mogelijke partners? Netwerken is zeer belangrijk, maar hoe begin je daaraan? Hoe creëer je een maatschappelijk draagvlak voor je werking? We focussen op situationeel en coachend leidinggeven. We leren hoe we ons team maximaal kunnen laten renderen in functie van de doelgroep. Tot slot wordt er stilgestaan bij de deontologische code die we hanteren. Hoe behandelen we deontologische kwesties in teamverband?
Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:
- Inzicht in verschillende vormen van leiderschap, organisatiestructuren en culturen.
- Verwerven van handvaten voor politiserend werken & beleidsbeïnvloeding vanuit de eigen werking.
- Inzicht in coaching (& coachend leidinggeven) en eigen maken van verschillende coachingsmethodieken.
- Inzicht in de deontologische code van het jeugdwelzijnswerk & hedendaagse tendensen op vlak van deontologie en discretieplicht.
WIE?
Deze cursus is bestemd voor coördinatoren van werkingen of diensten die werken met kinderen en/of jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie.
Interesse?
Meer info bij Liesbeth Keunen en Bart Neirynck.