Animatorcursus

Of wil jij liever een animatorcursus op maat bestellen?

WIE?

Voor jongeren vanaf 15 jaar die als vrijwilliger of als jobstudent willen werken met kinderen of jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. Deze cursus levert de basis voor het attest ‘animator in het jeugdwerk’.

WAT?

(c) Uit De Marge vzw

De animatorcursus stoomt jongeren vanaf 15 jaar klaar tot animator, een leuke maar niet altijd eenvoudige taak. De deelnemers verwerven een goede basishouding, een creatieve aanpak en een gepaste begeleidersstijl.
In het praktijkgerichte traject leren en oefenen deelnemers kleine en grote spelen te plannen en in elkaar te steken. We bekijken hoe je activiteiten op een participatieve manier begeleidt en leren drama en andere creatieve expressievormen te hanteren.

Op een speelse manier krijg je als deelnemer ook zicht op de achtergrond van de kinderen en jongeren met wie je zult werken. Groepsdynamiek, communicatieve vaardigheden, conflictbeheersing, omgaan met grensoverschrijdend gedrag en zelfs EHBO: je leert het allemaal tijdens deze cursus.

Na de cursus van 50 uur trekken de deelnemers naar huis met een rugzak vol nuttige inzichten en praktische vaardigheden en een gepaste houding om met (maatschappelijk kwetsbare) kinderen en jongeren te werken. Wie na de animatorcursus ook nog eens met succes 50 uur stage loopt, krijgt het attest ‘animator in het jeugdwerk’. Indien nodig helpt Uit De Marge graag een stageplek te vinden.

(c) Uit De Marge vzw

Vergeet niet: om te kunnen deelnemen aan deze cursus moet je 15 jaar zijn als de cursus start.

HOEVEEL kost dat?

Je kiest zelf wat je voor een cursus betaalt: €60 (sociaal tarief), €125 (normaal tarief waarmee we uit de kosten geraken) of €190 (solidariteitsprijs om jongeren die het moeilijk hebben te steunen). Een deel kan je nadien door je gemeente terugbetaald krijgen.

Om het attest animator, hoofdanimator of instructeur te behalen, geldt dat er een cursus van 50 uur, een stage van 50 uur volbracht moet worden. 

WAAR en WANNEER is de volgende animatorcursus?

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt voor elke cursus!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.