Connecting You(th): Oproep naar jongeren van 17-23 jaar voor Jongerenforum van de Stichting P&V

De Stichting P&V strijdt tegen sociale uitsluiting van jongeren en ijvert voor actief burgerschap van jongeren.
De coronacrisis zette de zelfontwikkeling en identiteitsontwikkeling van jongeren onder druk. Sociale contacten en steun zijn echter belangrijk voor meer veerkracht en een beter herstel na crisissituaties.

Met de projectoproep ‘Connecting You(th) – Overbruggen van scheidslijnen in de samenleving’ wilt de Stichting P&V de nood aan sociale contacten en uitwisseling van jongeren combineren met de maatschappelijke nood aan gediversifieerde contacten, ontmoetingen en wederzijds begrip. Niet alleen kan zo worden gewerkt aan het mentale welzijn maar ook aan het maatschappelijke welzijn en de cohesie in de samenleving.

Jongerenforum

In het kader van de projectoproep is de Stichting op zoek naar een twintigtal jongeren tussen 17 en 23 jaar om samen een Jongerenforum te vormen. Ook de stem van de jongeren zelf moet immers gehoord worden.
Het Jongerenforum zal enkele keren fysiek bij elkaar komen en advies kunnen geven over actuele thema’s (bv. de digitale kloof, de toekomst van de arbeidsmarkt en onderwijs of kansenongelijkheden). Daarnaast zal het Jongerenforum de winnende projecten binnen de projectoproep mee helpen kiezen en achteraf bezoeken.

Stel je kandidaat voor het Jongerenforum!

Wil jij jouw stem laten horen over maatschappelijke thema’s en wil je jureren in het Jongerenforum?
Stel je dan kandidaat voor 19 september 2021 via onderstaand inschrijvingsformulier. Vul het document in en stuur het per e-mail naar saskia.de.groof@pv.be en dunia.oumazza@pv.be.

Op het programma

Als lid van het jongerenforum ben je anderhalf jaar lang betrokken bij de werking van de Stichting P&V en kan je mee bepalen welke projecten financiële steun krijgen. Er zullen een viertal fysieke samenkomen tijdens een weekend plaatsvinden en daarnaast zullen er ook digitale ontmoetingen/sessies georganiseerd worden en worden er projecten in heel België bezocht.
Het forum wordt afgesloten met een slotevenement met jongeren, organisaties, experts van het terrein, politici … waarop de jongeren hun aanbevelingen bekendmaken om sociale (onderwijs)kloven in de samenleving te bestrijden en manieren
te vinden om jongeren samen te brengen.

Het startevent is alvast een kennismakingsweekend van 22 tot 24 oktober 2021. We maken kennis met elkaar, wisselen samen uit, wat zijn onze dromen, we zoomen in op de (problemen van) sociale en onderwijskloven, enz. Wat zijn bovendien obstakels voor contacten tussen jongeren? Waar kunnen we raakvlakken
vinden, bv. in de sport, muziek, …?

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.