Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen 2017

Nominaties bekend voor Cera-prijs 2017

D’Broej-Centrum West (Brussel), Samenlevingsopbouw Antwerpen, de RuimteVaart (Leuven) en vzw AjKo uit Kortrijk zijn genomineerd voor de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen. De uitreiking van de Cera-prijs vindt plaats op 10 november om 15u tijdens het jaarlijks congres van het jeugdwelzijnswerk in het stadhuis van Gent.

D’Broej – Centrum West is gevestigd in Molenbeek en is één van de Brusselse WMKJ’s (Werkingen voor Maatschappelijk Kwetsbare Jeugd). Deze werking organiseert ateliers, activiteiten, projecten, uitwisselingen en kampen voor kinderen en jongeren tussen 4 en 25 jaar. Via hun project Smaakmakers leggen ze twee integratietrajecten af met jonge nieuwkomers en via het project Avatar geven ze jongeren uit de stad de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur door een ecologisch avonturenkamp aan te bieden.

  • Bekijk hier het filmpje van Centrum West.

De PRE-venters van Samen op Straat zijn jongeren en jongvolwassenen die zich vrijwillig inzetten tijdens evenementen in Oud-Borgerhout. Ze nemen een bemiddelende rol op tussen jongeren in de wijk en organisatoren/bezoekers van evenementen.

  • Bekijkhierhet filmpje van de PRE-venters.

Wijland is de nieuwe gezinswerking van de RuimteVaart, een Leuvense vereniging tegen armoede. In Wijland komen ouders en kinderen op basisschoolleeftijd samen om nieuwe dingen te ontdekken, samen te spelen, met elkaar te praten en de onderlinge band te versterken. Bouwen aan de brug tussen kinderen en hun ouders of hun gezin (het eerste levensdomein) staat bij deze gezinswerking centraal. Van daaruit worden bruggen gebouwd naar de andere levensdomeinen.

  • Bekijk hier het filmpje van Wijland.

Het Roots-project van vzw AjKo biedt een creatief bad aan anderstalige jongeren van de OKAN-klassen. De jongeren leren via theater op een speelse manier de Nederlandse taal, drukken zich op beeldende wijze uit en maken kennis met het aanbod van het Kortrijkse jeugdwelzijnswerk. Tijdens het traject leggen de jeugdwerkers de focus op het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden en geven ze jongeren de kans om door te stromen naar het bestaande vrijetijdsaanbod in Kortrijk.

  • Bekijk hier het filmpje van vzw AjKo.

<< Terug

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.