Caroline Aerts (JOW Duffel): “Het buurthuis is de mooiste verwezenlijking van het voorbije jaar”

Met de nieuwe rubriek ‘Jeugdwerker in de kijker’ zetten we elke maand iemand in de schijnwerpers. Naar aanleiding van het nieuwe buurthuis in de Lindenlei in Duffel eerder deze maand zetten we graag onze jeugdopbouwwerkster Caroline Aerts in de kijker.

Nood aan een eigen plek

“Als ik terugblik op een jaar jeugdopbouwwerk in Duffel, vind ik de opening van het nieuwe buurthuis in de Lindenlei het mooiste moment. De kinderen en jongeren hadden geen plek om samen te komen. Er is wel een jeugdhuis, maar dat is slechts voor een specifieke doelgroep. Mijn kinderen en jongeren hingen buiten rond aan de bibliotheek en hadden geen plek om samen te komen. In de toekomst wil ik er graag een echt buurthuis van maken, waar ook ouders samenkomen.”

“Het buurthuis is een hele verwezenlijking, want het is een lange weg geweest. Samen met de jongeren hebben we bovendien het huis helemaal in orde gebracht, geschilderd en ingericht. Het doet me plezier dat de werking in het huis meteen heel goed loopt. Kinderen en jongeren staan aan de deur te wachten.”

“Verder wil ik ook graag met de stagiair de meisjeswerking verder uitwerken. Met de opstart van het nieuwe buurthuis is er in Duffel ook meteen een meisjeswerking gestart. De meisjes vroegen daar ook zelf naar en hadden nood aan een eigen werking. Elke donderdagavond is er voortaan van 17 tot 19 uur een meisjeswerking. Op woensdagnamiddag is er een kinderwerking en jongeren, de voornaamste doelgroep van het buurthuis, zijn elke woensdag- en vrijdagavond welkom. Ook de pretcamionet blijft een groot succes. Sinds april ga ik er elke week mee buitenspelen.”

Een goed gevuld programma

“In september ging ik nog met de jongeren een weekend naar de Ardennen waar we onder meer gingen lasershooten en er staat opnieuw een weekend op de agenda. Ik ben nog volop aan het plannen voor de paasvakantie, maar er is alvast een uitstap met de kinderen naar Planckendael en met de jongeren gaan we naar Walibi. Bovendien trekken we het laatste weekend van de paasvakantie met de tieners een weekend naar zee, waar we op een boot zullen logeren. Daar kijken we alvast naar uit!”

<< Hoofdpagina Jeugdwerker in de kijker

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.