Beats buiten de studio: de jongeren van Landen op schrijverskamp

Sinds twee jaar is de opnamestudio van het jeugdopbouwwerk in Landen een feit. Initiatiefnemer en beginnend artiest Issam gaf zo gehoor aan de vraag van verschillende jongeren naar een plek om muziek te maken. Vandaag weerklinken beats tot ver buiten de Landense opnamestudio.

In januari trok een aantal jongeren van het jeugdopbouwwerk in Landen immers een weekje naar de Ardennen, waar ze met de hulp van Issam en zijn vriend Monsif een schrijverskamp hadden georganiseerd. Met materiaal geleend uit de opnamestudio, maakten ze er een set-up van een muziekstudio: een microfoon en twee speakers vormden de basis voor het kamp waar jongeren tussen 17 en 23 jaar konden schrijven en musiceren. “Daarnaast konden we ook een beroep doen op een beatmaker, een producer”, vertelt Issam. “Hij maakte de beats en melodieën waarop de jongeren hun teksten konden rappen of zingen.”

Liefde stond centraal. Geïnspireerd door Monsifs label LMVG (Liefde Moet Viraal Gaan) kozen de jonge muzikanten liefde als overkoepelend thema om de kilte van de muziekindustrie te bestrijden: “waar professionele musici elkaar beconcurreren, stellen wij liefde, respect en samenzijn voorop”, klinkt het.

‘Samen chillen en plezier maken, ook dat is een vorm van liefde en creëren’

Issam, artiest en oprichter opnamestudio Landen

Die liefde weerklonk niet alleen in hun teksten, maar ook in de manier waarop ze samen leefden en creëerden. De jongeren lieten zich inspireren door elkaars teksten, werkten erop verder, gaven feedback of vonden inspiratie in samen ontspannen. En daarvoor was er ruimte genoeg: naast de opnamestudio was er een ruimte met jacuzzi, ijshockeytafel, televisie, enzovoort. “Samen chillen en plezier maken, ook dat is een vorm van liefde en creëren”, concludeert Issam.

Benieuwd naar het materiaal van schrijverskamp?
Een professionele fotograaf en videograaf kwamen het artistieke proces vastleggen. Beeld en beats samenbrengen vraagt natuurlijk wat tijd. Houd dus zeker onze kanalen in de gaten voor de officiële release!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.