50 + 2 kaarsjes voor buurtwerk ’t Lampeke! Buurtwerk ’t Lampeke viert zijn vijftigjarige bestaan

Op 14 mei 2022 lichtte het park de Bruul in Leuven helemaal op: buurtwerk ’t Lampeke vierde er zijn vijftigjarige bestaan met een groot volksfeest. Dit grote volksfestijn grijpt terug naar de ‘oude’ Bruulfeesten uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Meer dan 4000 mensen kwamen mee vieren. Het werd een feest waar verbinding, inclusie én ambiance centraal stonden.

Sfeervol volksfeest vol vuur!

Het volksfeest werd om 15u30 officieel geopend door burgemeester Mohamed Ridouani en coördinator Karin Nelissen, gevolgd door de unieke buurtband de Lampions en percussiegroep FabotastiX. Tot middernacht konden jong en oud genieten van animatie, een rommelmarkt, creatieve workshops en eten en drinken. Artiesten gaven ondertussen het beste van zichzelf op het podium: Tom Helsen, den Tube Rappers ft. Nafri, Alpacas Collective, De Dode Hond In Uw Kelder, Alain Louie & Les Talons Gitans en Fa Wakkas. Dat alles zorgde voor een bruisend feest!

Boekvoorstelling: De Lamp brandt voor iedereen

Op een sfeervol volksfeest mag een boekvoorstelling niet ontbreken. De Lamp brandt voor iedereen. In vogelvlucht over – veel meer dan – 50 jaar buurtwerk ’t Lampeke werd op het feest voorgesteld en voor de eerste keer verkocht. Aan de hand van 10 verhalen en heel wat historisch beeldmateriaal krijgt de lezer een uniek sfeerbeeld over buurtwerk ’t Lampeke. Een krachtig boek met sterke verhalen van mensen van vroeger en nu. Een boek dat tegelijk ook aantoont hoe je samen van onderuit de wereld in beweging kan brengen. Ook wie niet op het feest was, kan dit boek nog lezen: het is beschikbaar in de boekhandel en bij buurtwerk ’t Lampeke.

Mail naar info@lampeke.be en bestel jouw exemplaar voor €15!

Kan je niet wachten om het boek te doorbladeren of wil je het volksfeest herbeleven? Bekijk hieronder enkele sprekende sfeerbeelden!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.