Veranderingsmanagement: hoe pakken we dat aan?

Steeds veranderende omstandigheden binnen de context en doelgroep van organisaties dagen deze organisaties uit om zich daaraan aan te passen. Deze aanpassingen vergen dikwijls veranderingen binnen de organisatiestructuur of in de aanpak die binnen organisaties gehanteerd wordt.
De veranderingen zorgen voor allerlei interne processen. Soms hebben deze wijzigingen in structuren of werkwijzen echter meer ongewenste dan gewenste effecten.
Een manier om bewust om te gaan met deze veranderingen is veranderingsmanagement en kan veel problemen en weerstand voorkomen.

Tijdens deze vorming bekijken we samen wat veranderingsmanagement is en hoe we het concept vertalen naar de processen binnen onze eigen organisaties. Neem deel en zorg ervoor dat de plannen van je organisatie tot succesvolle veranderingen leiden zodat je veel minder tijd verliest aan weerstand en conflict!

Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:

  • Je leert omgaan met weerstand.
  • Je verkrijgt inzicht in de effecten van veranderingen op de verschillende stakeholders.
  • Je kan verandering op een planmatige doorvoeren binnen je organisatie.

PRAKTISCH

Datum: dinsdag 2 oktober van 10u00 tot 16u00
Onthaal vanaf 09u30
Locatie: Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven
Begeleiding: Stijn Belmans (Uit De Marge/CMGJ vzw) i.s.m. Toon Cornelis (Kwadraet)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor 25 september via onderstaande inschrijvingslink. De prijs bedraagt €45 voor leden, €60 voor niet-leden sociaal werk en €120 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.