Sociale media en mediawijsheid

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven, maar hoe ga je er als jeugdwerker mee om? Op welke kanalen zijn jongeren (vanaf 12 jaar) actief en hoe gebruiken ze die precies? In deze vorming leer je als jeugdwerker hoe je je jongeren best bereikt via sociale media.

In een tweede deel bekijken we de voor- en nadelen van sociale media en de hedendaagse mediatechnologie. Welke gevaren zijn eraan verbonden en hoe kunnen zowel jongeren als jeugdwerkers sociale media op een veilige manier benutten? Verder is er ook aandacht voor sexting en de gevaren ervan en staan we stil bij de invloed van de huidige digitale ontwikkelingen op maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren.

Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:

  • Je kent en hebt inzicht in de populairste socialemediakanalen bij jongeren en op welke manier ze die gebruiken.
  • Je bent je bewust van de voor- en nadelen van sociale media en de invloed ervan op kinderen en jongeren.
  • Je hebt kennis van het fenomeen sexting en de gevaren ervan.
  • Je weet aan de hand van concrete tips hoe je jongeren kan bijstaan en begeleiden om op een veilige, verantwoorde manier om te gaan met sociale media. 

PRAKTISCH

Dinsdag 8 mei van 9u30 tot 16u30
Locatie: Uit De Marge/CMGJ, Henegouwenkaai 29, 1080 Brussel
Begeleiding: Lynn Symons (Uit De Marge/CMGJ) en Hanne Daniëls (Uit De Marge/CMGJ)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor woensdag 2 mei.

De prijs bedraagt € 45 voor leden, € 60 voor niet-leden sociaal werk en 120 euro voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.