Jeugdwelzijnsoverleg: een netwerk dat werkt

Aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag met het begrip jeugdwelzijnsoverleg. We kaderen verschillende basisprincipes en theoretische kaders die cruciaal zijn om succesvol en duurzaam overleg op te zetten. We gaan dieper in op waarderend samenwerken, actiegericht overleg, betrokkenheid creëren, etc. Daarnaast voorzien we voldoende ruimte voor vragen en wordt ook de eigen situatie van deelnemers binnen het vormingsaanbod opgenomen. 
Deze vorming is een must voor iedereen die een jeugdwelzijnsoverleg wil opstarten of voor wie de voorbije 2 jaar met jeugdwelzijnsoverleg is gestart. Meer ervaren mensen mogen zeker ook aansluiten om hun expertise te delen en nieuwe inzichten mee naar huis te nemen.

Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:

  • Kennis over de inhoud van het begrip jeugdwelzijnsoverleg.
  • Inzicht in de werking van een jeugdwelzijnsoverleg.
  • Inzicht in de succesfactoren van een jeugdwelzijnsoverleg.
  • Vaardigheden om beleid en stakeholders te overtuigen deel te nemen aan en betrokken te houden bij een jeugdwelzijnsoverleg.
  • Kennis en vaardigheden in verband met de coördinatie van een netwerk.

PRAKTISCH

Dinsdag 5 juni van 9u30 tot 16u30
Locatie: Mgr. Broekxplein 6, 3500 Hasselt
Begeleiding: Stijn Belmans (Uit De Marge/CMGJ)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor dinsdag 29 mei.

De prijs bedraagt € 45 voor leden, € 60 voor niet-leden sociaal werk en 120 euro voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.