Drugs: how to deal with it?

Tiener- en jongerenwerkers komen in de werking (on)rechtsreeks in aanraking met drugs. Sommige van hun tieners en jongeren vertellen erover, brengen het soms mee of komen toe onder invloed. Het gebruik verandert en sommige ‘nieuwe’ drugs blijken erg in trek. Jeugdwerkers weten niet altijd hoe daarmee om te gaan: wat doe je met deze signalen? Hoe reageer je op vragen, verhalen en het gebruik van drugs door je jongeren? 

In de vorming komen een aantal drugs ter sprake: wat leeft bij jongeren, wat is populair, welke zijn hedendaags. Daarbij gaat de sessie bovenal in op het versterken van de handelingsbekwaamheid van de tiener- en jongerenwerker rond het thema. Preventief werken, signalen ontvangen, hoe met jongeren het gesprek aangaan zonder vertrouwensbreuken op te lopen en hoe met concreet gebruikersgedrag omgaan. Hoe ga je preventief te werk en wat geef je mee aan ‘veilig gebruik’? 

PRAKTISCH

Donderdag 29 maart van 9u30 tot 16u30
Locatie: De Kettekeet, Rijdende Artillerielaan 6, 3000 Leuven
Begeleiding: Joyce Borremans en Kimberly Michiels (preventiewerkers tabak, alcohol en drugs, verbonden aan CGG VBO in Leuven). 

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor donderdag 22 maart (22 uur). 

De prijs bedraagt € 45 voor leden, € 60 voor niet-leden sociaal werk en 120 euro voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.