Road of Change, een ervaringsgericht leertraject over asiel en migratie

Uit De Marge/CMGJ vzw organiseert in samenwerking met Vluchtelingenwerk Vlaanderen en StreetwiZe • Mobile School de tweede editie van Road of Change.

Het is een ervaringsgericht leertraject over asiel en migratie voor 16 jongeren met hun begeleiders waarbij je als deelnemer langs de grenzen van Europa trekt, ervaart hoe de werkelijke situatie is voor mensen op de vlucht en ontdekt welke uitdagingen er zijn in het huidige asiel- en migratiebeleid. 

In totaal zullen er 16 jongeren deelnemen; waarvan 4 jongeren uit een jeugd(welzijns)werking. Per werking kunnen 2 geëngageerde jongeren deelnemen, samen met hun begeleider (1 begeleider per werking). Het is dan ook belangrijk dat het project gedragen wordt door de jongeren, want het vraagt een engagement gedurende het hele traject.

WAT GAAN WE DOEN?

We verzamelen achtergrondinformatie, vergelijken mediaberichten en verrijken onze kennis over asiel en migratie. We bereiden ons voor op een roadtrip die ons tijdens de krokusvakantie langs de grenzen van Europa brengt. Langs de grenzen die gesloten worden voor mensen op de vlucht, voorbij de grenzen van wat een humaan Europa zou kunnen zijn. We verplaatsen ons in het leven van mensen op de vlucht, komen in contact met alle betrokkenen, luisteren naar verschillende meningen en denken na over een eerlijk, realistisch en humaan asielbeleid.

EN VERDER?

Een boeiend natraject met aandacht voor story telling, politieke aanbevelingen en het ontwikkelen van een spel.

VOOR WIE?

Leerlingen uit het vijfde middelbaar en jongeren uit een jeugd(welzijns)werking.

INSCHRIJVEN EN MEER INFORMATIE

Meer informatie over het project vind je alvast in volgende folder.

Inschrijven kan met het inschrijvingsformulier tot 29 oktober 2018 (deadline is verlengd, maar werd nog niet aangepast in de folder!) naar luk.groffy@uitdemarge.be.  

Nog vragen? Je kan steeds terecht bij onze stafmedewerker Luk Groffy.

#RoadOfChange #OnTheRoadAgain