Minister Gatz investeert 1 miljoen in meer diversiteit in het jeugdwerk

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerde gisteren een projectoproep Sociale Integratie in het kader van het Masterplan Diversiteit in/en het jeugdwerk. Hij heeft daarvoor een budget voorzien van 1 miljoen euro. Met het Masterplan wil Gatz van het jeugdwerk een plek maken waar alle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel zich thuis voelen, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie, lichamelijke of psychische toestand.

De projectoproep zet de noden van kinderen en jongeren centraal en mikt op projecten die kinderen en jongeren via ontmoeting en samenwerking, in contact willen brengen met verschillende organisaties en verenigingen.

De oproep kadert in het Masterplan ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’ en wil "meer gelijke mogelijkheden creëren zodat alle kinderen en jongeren volop kunnen genieten van de ontspanning en de ontwikkelingskansen die het jeugdwerk biedt." Daarnaast wil het ook de samenwerking tussen de verschillende spelers in het veld versterken en zet het in op een jeugdwerk dat voor iedereen toegankelijk is, ongeacht origine of sociaaleconomische situatie, enz.

Deadline: Aanvragen kunnen tot en met 15 juli 2018 ingediend worden. 

In deze projectoproep kan een project maximaal voor 75.000 euro ondersteund worden.

Klik hier om de volledige projectoproep te bekijken.

De ondersteuning van projecten vormt één van de acties uit het Masterplan ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’. Dat plan lanceerden de minister en het gehele jeugdwerk samen op 23 februari in het Vlaams Parlement. Daarmee hebben de minister, het departement CJM, De Ambrassade, de Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten (VVJ), JINT en de brede jeugdwerksector de handen in elkaar geslagen.