Leren organiseren - Tractie-opleidingen (Vredesactie)

Je kan het hopen, maar maatschappelijke verandering komt nooit uit het niets. Ze wordt in gang gezet door groepen mensen die ervan overtuigd zijn dat het anders kan én zich organiseren om hun ideeën in de praktijk te brengen.

Met Tractie, het trainerscollectief van Vredesactie, kan je het leren. Samen wisselen we ervaring uit en ontdekken we hoe we jullie streven naar maatschappelijke verandering kracht kunnen bijzetten.

Tractie organiseert opnieuw een traject van 6 maanden. Daarnaast bieden we in december ook een train-de-trainersweekend aan.

Alle info op www.tractie.be en via an@vredesactie.be

JAARTRAJECT: “LEREN ORGANISEREN * TOOLS VOOR VERANDERING”

Doorheen dit traject maak je kennis met het hoe en waarom van sociale verandering.

  • Hoe komt verandering tot stand en welke rol gaat jouw groep daar in spelen?
  • Waar moet je aan denken als je acties plant?
  • Hoe kom je tot een strategisch opgebouwde campagne?
  • Hoe laat je vergaderingen efficiënt en vlot verlopen?
  • Basisdemocratisch beslissingen nemen, hoe doe je dat?
  • Hoe zorg je dat verschillende achtergronden aan bod komen en niet enkel de meest gangbare de toon bepaalt?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal in de media komt?
  • Hoe breng je overtuigend je boodschap over?

We nodigen je uit om actief aan de slag te gaan met eigen campagne-ideeën. We zetten je op weg naar een geslaagde campagne en een sterkere en meer duurzame groep.

Wanneer?

Het traject start je samen met een twintigtal overige deelnemers met een weekend in oktober 2018 en loopt tot en met het slotweekend in april 2019. Het omvat hiertussen 2 dinsdagavonden per maand (behalve januari) van 18u30 tot 21u30.

Meer details over het programma en inschrijven doe je via www.tractie.be. Inschrijven kan tot 21 september. Voor vragen, stuur een mailtje naar an@vredesactie.be.

WEEKEND: “TRAINING VOOR SOCIALE ACTIE-TRAINERS"

Werk jij mee aan maatschappelijke verandering en wil je je skills in het begeleiden en ondersteunen van groepen vormgeven, bijschaven en verdiepen? Tijdens dit weekend leer je nieuwe tools en benaderingen kennen die je versterken in jouw rol als trainer of groepsbegeleider.

Wanneer?

Het weekend vindt plaats van 7-9 december 2018 te Brugge.

Meer details over het programma en inschrijven, doe je vóór 15 oktober door een mailtje te sturen naar an@vredesactie.be.