Kinderrechtencommissariaat viert twintigste verjaardag

Het Kinderrechtencommissariaat viert op 15 juni zijn twintigste verjaardag in De Bijloke in Gent. Precies 20 jaar geleden werd het commissariaat door het Vlaams Parlement in het leven geroepen en detecteert sindsdien signalen van kinderen, jongeren en professionals. Het bemiddelt en onderzoekt klachten en adviseert het beleid, steeds met het oog op de naleving en toepassing van kinderrechten in Vlaanderen.* 

Onder de naam 'Kind in alle staten' voorziet het op vrijdag 15 juni een gevarieerd programma met debatten over onder meer racisme, onderwijs en gelijke kansen en het belang van nabijheid in de jeugdhulp. Verder zijn er speeches over participatie, milieu, afstamming en migratie en kan je deelnemen aan een inleefsessie kinderrechten en is er poetryslam en muziek van de Troubadours.

Ook onze cocoördinatrice Ikrame Kastit zal er zijn en neemt deel aan het panelgesprek 'Kinderen weerbaar maken tegen racisme: (hoe) doen we het?'. Samen met Anne Verlinden (Vlaams Instituut Gezond Leven, gezondheidszorg), Annelies Bergmans (EXPOO, opvoedingsondersteuning) en moderator Dalilla Hermans gaat ze in gesprek over de problematiek. Stereotypen, vooroordelen en racisme, ze zijn nog steeds een maatschappelijke realiteit, ook voor kinderen. 

Meer informatie en inschrijven vind je hier. 

* Klik hier voor meer informatie over het Kinderrechtencommissariaat.