11 maart 2021

Specialisatiecursus Module 2: Coachen en leidinggeven | Online

Tijdens de specialisatiecursus zoomen we in op verschillende thema’s zoals deontologie, politiserend werken, participatie, maar ook onder meer coachen, leidinggeven, werken in en met een team en organisatieontwikkeling.
De cursus focust op jeugdwelzijnswerkers die al enkele jaren aan de slag zijn en coaches en coördinatoren van een klein team.

Coachen en leidinggeven

Je hebt een leidinggevende positie én een coachende rol. Een evenwichtsoefening die specifieke aandacht vraagt. In deze module bekijken we hoe je deze twee rollen naast elkaar kan vervullen. Je leert als leidinggevende naar je medewerkers kijken vanuit een coachende bril en zet hen aan om te functioneren in hun sterke kwaliteiten, rekening houdend met ieders werkidentiteit en uitdagingen. We zoomen specifiek in op coachende vaardigheden tijdens 1-op-1-gesprekken en hoe dat uiteindelijk kan leiden tot een meer complementair team. Er gaat tijdens de module bijzondere aandacht naar omgaan met kwetsbaarheid bij je teamleden.
We werken met praktijkvoorbeelden en nemen de tijd om in te gaan op specifieke leervragen.

PRAKTISCH

Datum: donderdag 11 maart en donderdag 25 maart, van 09u30 tot 16u30
We starten stipt om 09u30.
Locatie: Online via Zoom (Wegens de huidige coronamaatregelen gaat deze module online door. Het start- en einduur blijven ongewijzigd, we voorzien wel langere pauzes tussendoor.)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor 4 maart 2021 via onderstaande link.
Prijs voor deze module van 2 dagen: €90 leden, €120 niet-leden in het sociaal werk; €240 niet-leden buiten het sociaal werk.

<< Meer informatie over alle modules van de specialisatiecursus, klik hier.

MEER INFO bij Fleur Van Oyen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.