6 mei 2021

Lerend Netwerk Werken met vrijwilligers in het jeugdwelzijnswerk | Online

Een lerend netwerk is een plek om collega’s uit Vlaanderen en Brussel die gelijkaardig werk met kinderen en jongeren doen te ontmoeten en samen bij te leren. We kiezen samen de thema’s die we uitdiepen en werken vanuit onze dagelijkse praktijk. De gebruikte methodieken kunnen variëren (vorming, intervisie, leerbezoeken, gestructureerde uitwisseling, workshops, externe experten, enz.) en worden mee bepaald door de deelnemers. Ook de thematische insteek wordt vastgelegd door de deelnemers, waarbij de doelgroep van vrijwilligers in het jeugdwelzijnswerk en het werken vanuit de vrije tijd centraal staan. Op die manier werken we samen aan meer kwaliteitsvol jeugdwelzijnswerk voor deze groep, met een scherpere visie op empowerment en emancipatie.

Werken met vrijwilligers in het jeugdwelzijnswerk

Uit De Marge vzw is er in het bijzonder voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, en voor de organisaties die met hen werken. Tot deze groep hoort zeker ook de groep vrijwilligers in het jeugdwelzijnswerk. Heel wat van de Vlaamse en Brusselse jeugdwelzijnswerkingen werken met vrijwilligers of hebben de intentie om dat te doen.

Bijeenkomsten

We komen ongeveer vier keer per jaar samen.
De locatie wordt bepaald aan de hand van de deelnemers. We zorgen voor een met het openbaar vervoer vlot bereikbare plek in een centrumstad. Organisaties die een ruimte ter beschikking hebben en ons willen herbergen voor één of meerdere dagen mogen zeker een seintje geven.

Het eerste Lerend Netwerk Werken met vrijwilligers in het jeugdwelzijnswerk vindt alvast plaats op donderdag 6 mei 2021.

THEMA

Met dit gloednieuwe Lerend Netwerk Werken met vrijwilligers in het jeugdwelzijnswerk gaan we van start op donderdagvoormiddag 6 mei 2021! Tijdens deze eerste bijeenkomst staan jullie noden centraal. We leren elkaar beter kennen, gaan dieper in op welke noden en thema’s er leven, wisselen samen uit  en brengen de expertise in de groep in kaart.
Tijdens het tweede deel van de voormiddag geven we graag een voorsmaakje van hoe een lerend netwerk er kan uitzien. Dat doen we aan de hand van een eerste inhoudelijk thema ‘hoe kunnen we vrijwilligers aantrekken en motiveren tot een duurzame relatie’. We gaan daarover in gesprek met vzw LEJO, zij bouwden al heel wat expertise op rond het werken met vrijwilligers. We maken daarnaast ook ruim tijd om samen uit te wisselen over hoe we als jeugdwelzijnswerkers daar vervolgens mee aan de slag kunnen.
Als jeugdwelzijnswerker dus op zoek naar tips en tricks om vrijwilligers aan te trekken en gemotiveerd te houden? Schrijf je dan snel in!

PRAKTISCH

Datum: donderdag 6 mei 2021, van 09u30 tot 12u30
Locatie: Online via Zoom
Begeleiding: Assia Akrifou & Marlies D’hertoge (Uit De Marge vzw)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor 29 april 2021 via onderstaande inschrijvingslink.
*Deelname is gratis voor leden van Uit De Marge vzw. Check voor meer prijzen ons prijzenbeleid.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

MEER INFO

Voor vragen over dit Lerend Netwerk kan je terecht bij Assia via assia.akrifou@uitdemarge.be of Marlies via marlies.d’hertoge@uitdemarge.be.  


* Voor eventuele extra activiteiten binnen het Lerend Netwerk vragen we een bijdrage, afgestemd op de reële kostprijs.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.