10 juni 2021

Lerend Netwerk Werken met kinderen

Een lerend netwerk is een plek om collega’s uit Vlaanderen en Brussel die gelijkaardig werk doen te ontmoeten en samen bij te leren. We kiezen samen de thema’s die we uitdiepen en werken vanuit onze dagelijkse praktijk. De gebruikte methodieken kunnen variëren (vorming, intervisie, leerbezoeken, gestructureerde uitwisseling, workshops, externe experten, enz.) en worden mee bepaald door de deelnemers. Ook de thematische insteek wordt vastgelegd door de deelnemers, waarbij de doelgroep van kinderen en het werken vanuit de vrije tijd centraal staan. Op die manier werken we samen aan meer kwaliteitsvol jeugdwelzijnswerk voor deze groep, met een scherpere visie op empowerment en emancipatie.

Werken met kinderen

Uit De Marge vzw is er in het bijzonder voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, en voor de organisaties die met hen werken. Tot die groep hoort zeker ook de groep kinderen jonger dan 12 jaar. Het is tot deze groep dat dit Lerend Netwerk van Uit De Marge vzw zich in de eerste plaats richt. Binnen het lerend netwerk zetten we de kinderen centraal.

Bijeenkomsten

We komen ongeveer vier keer per jaar samen.

De locatie wordt bepaald aan de hand van de deelnemers. We zorgen voor een met het openbaar vervoer vlot bereikbare plek in een centrumstad. Organisaties die een ruimte ter beschikking hebben en ons willen herbergen voor één of meerdere dagen mogen zeker een seintje geven.

In 2021 vindt het Lerend Netwerk Werken met kinderen plaats op: 04/03, 10/06, 30/09, 09/12

Het eerstvolgende Lerend Netwerk Werken met kinderen vindt plaats op donderdag 10 juni 2021.

THEMA

Tijdens de volgende bijeenkomst van het Lerend Netwerk Werken met kinderen zoomen we samen in op de verschillende noden van kinderen. Hoe gaan we om met de verschillende signalen, noden en leeftijden binnen de kinderwerking? Het is immers een erg diverse groep.
Hoe organiseer je een activiteit voor verschillende leeftijdsgroepen binnen je werking? Hoe kan je aan de verschillende noden van kinderen voldoen? Hoe bouw je activiteiten op vanuit verschillende interesses?
In het eerste deel focussen we op hoe we dat precies kunnen aanpakken en wat we van elkaar kunnen leren aan de hand van een brainstorm en uitwisseling. Daarna gaan we verder concreet aan de slag met enkele good practices.

PRAKTISCH

Datum: donderdag 10 juni 2021, van 10u00 tot 14u00
Locatie: Uit De Marge vzw, Gitschotellei 119, 2600 Antwerpen (Berchem)
Begeleiding: Hannes Vanhee & Assia Akrifou (Uit De Marge vzw)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor 3 juni via onderstaande inschrijvingslink.
*Deelname is gratis voor leden van Uit De Marge vzw. Check voor meer prijzen ons prijzenbeleid.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

MEER INFO

Voor vragen over dit Lerend Netwerk kan je terecht bij Hannes via hannes.vanhee@uitdemarge.be of Assia via assia.akrifou@uitdemarge.be.


* Voor eventuele extra activiteiten binnen het Lerend Netwerk vragen we een bijdrage, afgestemd op de reële kostprijs.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.