Meisjesvoetbal Kras Jeugdwerk en Meisjeswerkingen vzw Jong winnen Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen 2016

Meisjesvoetbal Kras Jeugdwerk en Meisjeswerkingen vzw Jong winnen Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen

 Op 19 november reikten we op het congres de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen. Toeval of niet, zowel de professionele jury als de jongerenjury kozen voor projecten met meisjes aan de basis.

De twee meisjeswerkingen van vzw Jong hebben met hun paardenproject de jongerenprijs gewonnen. De meisjes leerden niet alleen paardrijden, het project heeft de twee groepen ook sterker gemaakt. Op een leuke en creatieve manier leren de meisjes samenwerken en omgaan met elkaars verschillen. De band tussen de meisjes werd ook sterker door het samen verzorgen van verwaarloosde paarden. ‘Paardenkracht#meisjesmacht’ is als project een voorbeeld van hoe jeugdwelzijnswerk er voor kan zorgen dat jongeren zich kunnen ontplooien.Het Meisjesvoetbal van Kras Jeugdwerk heeft de professionele jury kunnen bekoren met haar uniek project. De werking gaat over veel meer dan enkel het aanbieden van zaalvoetbal. Er worden op verschillende vlakken positieve veranderingen gescoord. Het geeft de meisjes buiten het beoefenen van een sport, de kans om te kunnen doorgroeien. Door het aanbieden van zaalvoetbal voor meisjes worden er bruggen gebouwd met verschillende actoren. Ouders en scholen worden betrokken. Met de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen ondersteunen we dit gedurfd project!

De andere twee straffe ambassadeurs van dit jaar zijn Jong Gent in Actie en de TEENS werking van LEJO vzw.


De sambaband van JGiA is een samenwerking tussen Jong Gent in Actie en Rhythms of Resistance Gent (‘Samba de la gente’). Een samenwerking van jongeren in armoede en Gentse samba-activisten die samen evenementen, acties en manifestaties opluisterenDe TEENS werking van LEJO vzw is een vrijetijdswerking voor tienerouders en hun kinderen. Met dit aanbod vult LEJO een leemte in, namelijk een vrijetijdsaanbod dat inspeelt op de specifieke noden en behoeften van tienerouders en hun kinderen, uit groot Gent.